Skip Navigation LinksEtusivu > Sähköisten tuotteiden käyttöohjeet
Kirjaudu sisään
184.72.102.217
Käyttäjätunnus
Salasana

Sähköisten tuotteiden käyttöohjeet

Sisällys

1. KIRJAUTUMINEN JA REKISTERÖITYMINEN

1.1. Sisäänkirjautuminen

1.2. Uuden salasanan tilaaminen

1.3. Uloskirjautuminen

1.4. Paluu verkkokirjasta tai -palvelusta www.kiinteistomedia.fi -sivuille

1.5. Rekisteröityminen palveluun

2. LIIKKUMINEN

3. LUKEMINEN

3.1. Tekstin koon muuttaminen ja tavutus

3.2. Toimintopalkin piilottaminen tekstialueelta

4. HAKUTOIMINNOT

4.1. Hakujen tekeminen

4.2. Hakutulosten näkyminen

5. MUISTILAPUT

5.1. Muistilapun lisääminen

5.2. Muistilappujen tarkastelu ja muokkaaminen

5.3. Muistilappujen näkyminen lukutilassa

6. KOROSTUSTOIMINTO

6.1. Korostusten lisääminen

6.2. Korostusten tarkastelu

7. TULOSTAMINEN

8. ASIAHAKEMISTO (VAIN KIINTEISTÖALAN LAKIKIRJASSA)

1. KIRJAUTUMINEN JA REKISTERÖITYMINEN

1.1. Sisäänkirjautuminen

Kaikkiin Kiinteistömedia Oy:n sähköisiin tuotteisiin kirjaudutaan sisään osoitteessa www.kiinteistomedia.fi.

Klikkaa verkkosivun oikeassa yläreunassa olevaa Kirjaudu / Rekisteröidy -linkkiä, täytä tiedot avautuvalle sivulle ja klikkaa Kirjaudu-painiketta.

Tiedot:
 1. 1. Käyttäjätunnus = sähköpostiosoite, jonka olet ilmoittanut rekisteröityessäsi verkkokauppaan
 2. 2. Salasana = Olet saanut sähköpostilla järjestelmän luoman salasanan. Kirjauduttuasi voit käydä muuttamassa salasanan Omat tiedot -sivulla.
 3. 3. Muista kirjautuminen -valinnalla selaimesi muistaa kirjautumistiedot myöhemmin.
 4. 4. Lopuksi klikkaa Kirjaudu-linkkiä.

Kirjautumisen jälkeen pääset tarkastelemaan sähköisiä tuotteitasi klikkaamalla sivun oikeasta yläkulmasta Oma kirjasto > Omat tuotteet.

Käytössäsi olevat tuotteet näkyvät avautuvalla sivulla. Klikkaamalla tuotteiden kansikuvia siirryt tuotteeseen.

1.2. Uuden salasanan tilaaminen

Jos salasana on unohtunut, voit tilata uuden salasanan klikkaamalla Unohtuiko salasana? -linkkiä (5). Syötä sähköpostiosoitteesi (6) ja klikkaa Tilaa uusi salasana -linkkiä (7).

Uusi salasana lähetetään sähköpostiisi ja voit vaihtaa sen haluamaasi seuraavan kerran kirjauduttuasi palveluun Oma kirjasto > Käyttäjätiedot -sivulla.

1.3. Uloskirjautuminen

Voit kirjautua ulos www.kiinteistomedia.fi -sivuilta klikkaamalla sivun oikeasta yläkulmasta Oma kirjasto > Kirjaudu ulos.

1.4. Paluu verkkokirjasta tai -palvelusta www.kiinteistomedia.fi -sivuille

Verkkokirjan tai -palvelun oikean yläreunan toimintopalkissa näkyy Palaa sivustolle -painike. Klikkaamalla sitä pääset takaisin verkkokauppaan ja voit siirtyä toiseen tuotteeseen.

1.5. Rekisteröityminen palveluun

Klikkaa verkkosivun oikeassa yläreunassa olevaa Kirjaudu / Rekisteröidy -linkkiä, täytä tiedot avautuvalle sivulle ja klikkaa Rekisteröidy-painiketta.

Tiedot:
 1. 1. Rekisteröityessäsi yritys- tai taloyhtiöasiakkaana syötä aluksi yrityksen tai taloyhtiön nimi ja Y-tunnus. Jos taloyhtiösi on Kiinteistöliiton jäsen, voit syöttää jäsennumeron, jolloin nimi ja Y-tunnus päivittyvät automaattisesi.
 2. 2. Seuraavaksi syötä oma nimesi ja sähköpostiosoitteesi. Nämä ovat kaikille, yritys-, taloyhtiö- ja yksityisasiakkaille pakollisia tietoja. Sähköpostiosoitteesi toimii samalla käyttäjätunnuksenasi Kiinteistömedia Oy:n verkkokauppaan.
 3. 3. Jos olet saanut alennus-/aktivointikoodin verkkokauppaan, voit syöttää sen jo rekisteröitymisvaiheessa. Saat heti käyttöösi koodin tarjoamat tuotteet.
 4. 4. Jos rekisteröidyt taloyhtiöasiakkaana, valitse roolisi taloyhtiössä.
 5. 5. Yksityisasiakkaan tulee rekisteröityessään ottaa kantaa markkinointilupaan, taloyhtiö- ja yritysasiakkaana rekisteröityneet voivat tehdä tämän ensimmäisen kerran Oma kirjasto > Käyttäjätiedot -sivulla kirjauduttaan sisään verkkopalveluun.
 6. 6. Klikkaa auki Kiinteistömedia Oy:n tietosuojaseloste. Kuittaa seloste luetuksi.
 7. 7. Lopuksi klikkaa Rekisteröidy-linkkiä. Saat salasanan sähköpostilaatikkoosi. 
 8. HUOM! Jos sivulta tulee viesti, jonka mukaan "Sähköpostiosoite on varattu", olet rekisteröitynyt palveluun sähköpostiosoitteellasi jo aiemmin. Siirry palvelun kirjautumissivulle, josta voit tilata sähköpostiosoitteen avulla unohtuneen salasanan.

Rekisteröitymisen jälkeen voit kirjautua sisään ja pääset tarkastelemaan sähköisiä tuotteitasi klikkaamalla sivun oikeasta yläkulmasta Oma kirjasto > Omat tuotteet.

2. LIIKKUMINEN

Voit liikkua verkkokirjassa tai -palvelussa sisällysluettelon sekä edellinen- ja seuraava-painikkeiden avulla.

Sisällysluettelo-ikonista (1) sivun vasemmassa ylälaidassa voit halutessasi sulkea tai avata sisällysluettelon. Sisällysluettelon oikealla puolella olevaa +/- -ikonia (2) klikkaamalla voit avata tai sulkea alaotsikkotasoja halutessasi.

Edellinen- ja seuraava-painikkeet ovat teoksen oikean yläreunan toimintopalkissa (3). Painikkeilla voit liikkua avaamiesi teoksen kohtien välillä edestakaisin.

3. LUKEMINEN

Lukemista voit helpottaa muuttamalla tekstin kokoa, lisäämällä tekstiin tavutuksen sekä piilottamalla toimintopalkin.

3.1. Tekstin koon muuttaminen ja tavutus

Voit suurentaa tai pienentää teoksen tekstin kokoa ja lisätä tekstiin tavutuksen. Klikkaa ensin sivun oikean yläreunan toimintopalkin Näytä asetukset -painiketta. Valitse Asetukset-välilehti.

 • Säädä tekstikoko mieleiseksesi Kirjasimen koko -liukukytkimellä.
 • Jos haluat tekstiin tavutuksen, lisää ruksi kohtaan ”Käytä suomenkielistä tavutusta”.

3.2. Toimintopalkin piilottaminen tekstialueelta

Sivun yläreunan toimintopalkin saa piilotettua klikkaamalla oikeassa yläkulmassa olevaa Näytä asetukset -painiketta ja lisäämällä ruksin kohtaan ”Piilota toimintopalkki”. Painikkeet liukuvat tällöin piiloon tekstiruudun yläreunaan.

Piilotetun toimintopalkin saa näkyviin viemällä hiiren osoittimen sivun yläreunan ohuen palkin kohdalle.

Jos haluat, että toimintopalkki jää taas pysyvästi näkyviin, klikkaa Näytä asetukset -painiketta ja poista ruksi kohdasta ”Piilota toimintopalkki”.

4. HAKUTOIMINNOT

Hakutoiminnoilla voit hakea sisältöä teoksesta, joko yhdellä tai useammalla hakusanalla. Haku kohdistuu koko teokseen.

4.1. Hakujen tekeminen

Perushaun hakulaatikko sijaitsee lukunäkymän ylälaidassa.

Kirjoita laatikkoon yksi tai useampia hakusanoja.

Hakemasi sana näkyy hakulaatikon alla kaikissa niissä muodoissa, joissa se esiintyy teoksessa. Lisäksi näkyy, montako kertaa sana esiintyy tietyssä muodossa.

Valitse listalta haluamasi hakusana ja klikkaa sitä. Voit myös itse kirjoittaa hakusanan loppuun ja klikata suurennuslasi-painiketta.

4.2. Hakutulosten näkyminen

Haku relevanssin perusteella

Hakutulokset järjestäytyvät lukuruudun vasempaan reunaan sen mukaan, kuinka hyvin tekstikappale vastaa antamiasi hakuehtoja (relevanssi). Hakusana näkyy hakutuloksissa vihreänä.

Klikkaamalla hakutulosta siirryt kyseiseen tekstikohtaa. Avatussa kohdassa hakusana näkyy vihreällä taustalla.

Haku pysy aktiivisena, kunnes suljet haun X-painikkeesta tai teet uuden haun.

Haku dokumenttitasolla

Haku voidaan kohdistaa kokonaiseen dokumenttiin. Tällöin näet karkeammalla tasolla, mistä kohtaa teosta ja miten monta kertaa halusana löytyy. Dokumenttitaso vaihtelee tuotteiden välillä. Esimerkiksi Kiinteistöalan lakikirjassa dokumentti on säädös ja Kiinteistönhoitajan käsikirjassa se on alaluku.

Tee haku normaalisti ja klikkaa haun tuloksista Dokumentti -välilehteä.

Saat hakutulokset esiin kappaletasolla klikkaamalla dokumentin nimeä. Klikkaamalla tekstikappaletta pääset suoraan kyseiseen kohtaan.

Jos haluat päästä dokumentin alkuun, klikkaa dokumentin nimen perässä olevaa nuoli-kuvaketta.

5. MUISTILAPUT

Muistilapputoiminnolla voit kiinnittää omia kommenttejasi verkkokirjan tai -palvelun eri kohtiin.

5.1. Muistilapun lisääminen

Lisätäksesi muistilapun maalaa teksti, johon haluat muistilapun kiinnittää, kirjoita muistilappu ja klikkaa Tallenna. Ruutuun tulee muistilapun onnistuneesta lisäämisestä ilmoittava teksti.

5.2. Muistilappujen tarkastelu ja muokkaaminen

Näet tallentamasi muistilaput klikkaamalla sivun oikean yläreunan toimintopalkin Muistilappu-painiketta. Valitse Muistilaput-välilehti.

Muistilaput ja niihin kirjoitetut tekstit näkyvät välilehdellä allekkain. Klikkaamalla muistilapun linkkiä (sininen teksti muistilapputekstin päällä) pääset sillä merkittyyn kohtaan.


Voit muokata muistilappuja Kaikki muistilaput -välilehdellä. Muokkaustoiminnot tulevat esiin, kun painat muistilapun oikeassa reunassa olevaa sinistä "Muokkaa"-kuvaketta.

 • Voit muokata muistilapun tekstiä kirjoittamalla tekstikenttään ja poistamalla siitä tekstiä. Klikkaa sen jälkeen ”Tallenna”.
 • Jos korjasit jotain väärin ja haluat perua muutokset, klikkaa ”Peru”.
 • Jos haluat poistaa muistilapun, klikkaa muistilapun oikeassa reunassa olevaa sinistä ”Roskakori”-kuvaketta.

5.3. Muistilappujen näkyminen lukutilassa

Tallentamasi muistilaput näkyvät myös itse tekstissä sinisinä Muistilappu-kuvakkeina. Klikkaamalla kuvaketta pääset tarkastelemaan muistilappua ja muokkaamaan sitä.

6. KOROSTUSTOIMINTO

Korostustoiminnon avulla voit korostaa tärkeitä tekstikohtia – samaan tapaan kuin jos merkitsisit tekstejä korostustussilla painettuun kirjaan.

6.1. Korostusten lisääminen

Maalaa sana tai tekstinpätkä hiirellä. Valitse esiin tulevasta ponnahdusikkunasta haluamasi korostusväri. Hiirellä maalaamasi teksti muuttuu valitun väriseksi.

6.2. Korostusten tarkastelu

Voit tarkastella teokseen tekemiäsi korostuksia klikkaamalla Tekstikorostukset-painiketta sivun oikean yläreunan toimintopalkista. Tekemäsi korostukset näkyvät avautuvassa ikkunassa allekkain.

Pääset korostettuun kohtaan klikkaamalla sinistä linkkiä korostetun tekstin yläpuolella. Tarvittaessa voit poistaa korostuksen klikkaamalla Roskakori-kuvaketta.

Voit poistaa korostuksen myös klikkaamalla lukuruudussa korostettua tekstiä hiiren vasemmalla painikkeella ja klikkaamalla esiin tulevasta ponnahdusikkunasta Poista korostus -kuvaketta.

7. TULOSTAMINEN

Valitse sivun vasemman reunan sisällysluettelosta kohta, jonka haluat tulostaa (klikkaa sisällysluettelon otsikkoa). Klikkaa sivun oikean yläreunan toimintopalkin Näytä asetukset -painiketta ja valitse Tulostus-välilehti.

Jos haluat tulosteeseen merkinnän teoksen kohdasta ja tulostuspäivämäärästä, lisää ruksi kohtaan ”Näytä teospolku ja päivämäärä”. Klikkaa ”Normaali tulostus”.

8. ASIAHAKEMISTO (VAIN KIINTEISTÖALAN LAKIKIRJASSA)

Kiinteistöalan lakikirjassa on asiahakemisto, jossa sisältöä voi hakea valmiiksi määriteltyjen asiasanojen perusteella.

Asiahakemiston saa esiin klikkaamalla sivun vasemman yläkulman toimintopalkin Asiahakemisto-painiketta. 

Asiasanaa klikkaamalla avautuvat näytölle lyhyet tekstikappaleet niistä kohdista, joihin kyseinen asiasana viittaa. Klikkaa tekstikappaletta ja pääset suoraan siihen teoksen kohtaan, johon asiasana viittaa.Kysy tuotteistamme tai anna palautetta

* = Pakollinen täytettävä
Viestisi meille: *Nimi: *Sähköposti: *Puhelin: