Skip Navigation LinksEtusivu > Sähköisten tuotteiden käyttöohjeet
Kirjaudu sisään
44.197.197.23
Käyttäjätunnus
Salasana

Sähköisten tuotteiden käyttöohjeet

Sisällys

1. REKISTERÖITYMINEN KÄYTTÄJÄKSI JA KIRJAUTUMINEN

1.1. Rekisteröityminen verkkokaupan ja verkkopalvelujen käyttäjäksi

1.2. Sisään- ja uloskirjautuminen

1.3. Kirjautuminen Verkkokirjastoon

1.4. Uuden salasanan tilaaminen

2. TUOTTEIDEN AVAAMINEN JA LIIKKUMINEN NIISSÄ

2.1. Tuotteiden avaaminen

2.2. Tuotteiden avaaminen Verkkokirjastossa

2.3. Liikkuminen tuotteissa

3. LUKEMINEN

3.1. Tekstin koon muuttaminen ja tavutus

3.2. Toimintopalkin piilottaminen tekstialueelta

3.3. Lukukohdan tallentaminen

4. HAKUTOIMINNOT

4.1. Hakujen tekeminen

4.2. Hakutulosten näkyminen

4.3. Hakeminen kaikista verkkokirjoista (vain Verkkokirjastossa)

5. MUISTILAPUT

5.1. Muistilapun lisääminen

5.2. Muistilappujen tarkastelu ja muokkaaminen

5.3. Muistilappujen näkyminen lukutilassa

6. KOROSTUSTOIMINTO

6.1. Korostusten lisääminen

6.2. Korostusten tarkastelu

7. TULOSTAMINEN

8. ASIAHAKEMISTO (VAIN KIINTEISTÖALAN LAKIKIRJASSA)

1. REKISTERÖITYMINEN KÄYTTÄJÄKSI JA KIRJAUTUMINEN

1.1. Rekisteröityminen verkkokaupan ja verkkopalvelujen käyttäjäksi

Jotta voit käyttää Kiinteistömedia Oy:n sähköisiä tuotteita, sinun on rekisteröidyttävä käyttäjäksi osoitteessa www.kiinteistomedia.fi.

Klikkaa verkkosivun oikeassa yläreunassa olevaa Kirjaudu | Rekisteröidy -linkkiä, täytä tiedot avautuvalle sivulle ja klikkaa Rekisteröidy-painiketta.

Tiedot:
 1. Rekisteröityessäsi yritys- tai taloyhtiöasiakkaana syötä aluksi yrityksen tai taloyhtiön nimi ja Y-tunnus. Jos taloyhtiösi on Kiinteistöliiton jäsen, voit syöttää jäsennumeron Jäsennumero-kenttään, jolloin nimi ja Y-tunnus päivittyvät automaattisesi.
 2. Seuraavaksi syötä oma nimesi ja sähköpostiosoitteesi. Nämä ovat kaikille yritys-, taloyhtiö- ja yksityisasiakkaille pakollisia tietoja. Sähköpostiosoitteesi toimii käyttäjätunnuksenasi Kiinteistömedia Oy:n verkkokauppaan.
 3. Jos olet saanut alennus-/aktivointikoodin verkkokauppaan, voit syöttää sen jo rekisteröitymisvaiheessa. Kirjoita koodi sille varattuun kenttään ja paina Vahvista. Saat heti käyttöösi koodin tarjoamat tuotteet.
 4. Jos rekisteröidyt taloyhtiöasiakkaana, valitse roolisi taloyhtiössä.
 5. Klikkaa auki ja lue Kiinteistömedia Oy:n tietosuojaseloste. Lisää ruksi sille varattuun kenttään.
 6. Lopuksi klikkaa Rekisteröidy-linkkiä. Saat salasanan sähköpostilaatikkoosi.

HUOM! Jos sivulta tulee viesti, jonka mukaan "Sähköpostiosoite on varattu", olet rekisteröitynyt palveluun sähköpostiosoitteellasi jo aiemmin. Siirry palvelun kirjautumissivulle, josta voit tilata sähköpostiosoitteen avulla unohtuneen salasanan (ks. tämän ohjeen kohta 1.3.).

Rekisteröitymisen jälkeen voit kirjautua sisään (ks. tämän ohjeen kohta 1.2.).

1.2. Sisään- ja uloskirjautuminen

Sisäänkirjautuminen

Kaikkiin Kiinteistömedia Oy:n sähköisiin tuotteisiin kirjaudutaan sisään osoitteessa www.kiinteistomedia.fi.

Klikkaa verkkosivun oikeassa yläreunassa olevaa Kirjaudu | Rekisteröidy -linkkiä, täytä käyttäjätunnuksesi ja salasanasi avautuvalle sivulle ja klikkaa Kirjaudu-painiketta.

Tiedot:
 1. Käyttäjätunnus = sähköpostiosoite, jonka olet ilmoittanut rekisteröityessäsi verkkokauppaan
 2. Salasana = Olet saanut sähköpostilla järjestelmän luoman salasanan. Kirjauduttuasi voit käydä muuttamassa salasanan Omat tiedot -sivulla.
 3. Muista kirjautuminen -valinnalla selaimesi muistaa kirjautumistiedot myöhemmin.
 4. Lopuksi klikkaa Kirjaudu-linkkiä.

Kirjautumisen jälkeen pääset tarkastelemaan sähköisiä tuotteitasi klikkaamalla sivun oikeasta yläkulmasta Omat tiedot > Omat tuotteet.

Uloskirjautuminen

Voit kirjautua ulos www.kiinteistomedia.fi -sivuilta klikkaamalla sivun oikeasta yläkulmasta Omat tiedot > Kirjaudu ulos.

1.3. Kirjautuminen Verkkokirjastoon

Verkkokirjastoon pääset kirjautumaan samalla tapaa kuin muihin sähköisiin tuotteisiin, eli kirjautumalla sisään www.kiinteistomedia.fi -sivulle. Kirjautumisen jälkeen klikkaa sivun oikeasta yläkulmasta Omat tiedot > Omat tuotteet. Verkkokirjasto näkyy omana kuvakkeenaan Omat tuotteet -sivulla.

Verkkokirjastoon voit kirjautua myös suoraan osoitteessa https://verkkokirjasto.kiinteistomedia.fi. Klikkaa sivun oikean yläkulman linkkiä “Kirjaudu sisään” (1) ja syötä avautuvan sivun kenttiin (2) käyttäjätunnuksesi ja salasanasi. Käyttäjätunnus ja salasana ovat samat, joilla kirjaudut Kiinteistömedian verkkokauppaan (ks. tämän ohjeen kohdat 1.1. ja 1.2.). Jos haluat selaimen muistavan kirjautumisesi, lisää ruksi kohtaan “Muista kirjautuminen”. Lopuksi paina Kirjaudu-painiketta (3).

HUOM! Verkkokirjastoon ei tarvitse kirjautua, jos tulet sivulle linkkikirjautumisen kautta.

Kun haluat kirjautua ulos Verkkokirjastosta, klikkaa sivun oikeassa yläkulmassa Omat tiedot > Kirjaudu ulos.

1.4. Uuden salasanan tilaaminen

Jos salasana on unohtunut, voit tilata uuden salasanan klikkaamalla kirjautumissivulla Unohtuiko salasana? -linkkiä (1). Syötä sähköpostiosoitteesi (2) ja klikkaa Tilaa uusi salasana -linkkiä (3).

Uusi salasana lähetetään sähköpostiisi (tarkista myös roskaposti!). Voit vaihtaa salasanan haluamaasi seuraavan kerran kirjauduttuasi palveluun Omat tiedot > Käyttäjätiedot -sivulla.

2. TUOTTEIDEN AVAAMINEN JA LIIKKUMINEN NIISSÄ

2.1. Tuotteiden avaaminen

Kirjauduttuasi verkkokauppaan pääset tarkastelemaan sähköisiä tuotteitasi klikkaamalla sivun oikeasta yläkulmasta Omat tiedot > Omat tuotteet.

Käytössäsi olevat tuotteet näkyvät avautuvalla sivulla. Klikkaamalla tuotteiden kansikuvia siirryt tuotteen lukutilaan.

2.2. Tuotteiden avaaminen Verkkokirjastossa

Pääset Verkkokirjaston etusivulle joko verkkokaupan kautta tai kirjautumalla sisään sivulla https://verkkokirjasto.kiinteistomedia.fi (ks. tämän ohjeen kohta 1.3). Verkkokirjaston etusivulla näkyvät käytössäsi olevat, kyseiseen Verkkokirjastoon kuuluvat verkkokirjat. Viimeksi avaamasi verkkokirjat näkyvät sivun yläreunassa VIIMEKSI LUETUT -otsikon alla. Klikkaamalla tuotteiden kansikuvia siirryt tuotteen lukutilaan.

2.3. Liikkuminen tuotteissa

Voit liikkua tuotteissa (esim. verkkokirjassa) sisällysluettelon sekä edellinen- ja seuraava-painikkeiden avulla.

Sisällysluettelo-ikonista (1) sivun vasemmassa ylälaidassa voit halutessasi sulkea tai avata sisällysluettelon. Sisällysluettelon otsikoiden vasemmalla puolella olevia >/ v -ikoneita (2) klikkaamalla voit avata tai sulkea alaotsikkotasoja halutessasi.

Edellinen- ja seuraava-painikkeet ovat teoksen yläreunan toimintopalkissa (3). Painikkeilla voit liikkua avaamiesi teoksen kohtien välillä edestakaisin.

Teoksen voit sulkea toimintopalkin oikeassa reunassa olevasta X-painikkeesta (4).

3. LUKEMINEN

Lukemista voit helpottaa muuttamalla tekstin kokoa, lisäämällä tekstiin tavutuksen sekä piilottamalla toimintopalkin. Voit myös asettaa verkkokirjan avautumaan seuraavalla kerralla samasta kohdasta, mihin edellisellä kerralla jäit.

3.1. Tekstin koon muuttaminen ja tavutus

Voit suurentaa tai pienentää teoksen tekstin kokoa ja lisätä tekstiin tavutuksen. Klikkaa ensin sivun oikean yläreunan toimintopalkin Näytä asetukset -painiketta. Valitse Asetukset-välilehti.

 • Säädä tekstikoko mieleiseksesi Kirjasimen koko -liukukytkimellä.
 • Jos haluat tekstiin tavutuksen, lisää ruksi kohtaan ”Käytä suomenkielistä tavutusta”.

3.2. Toimintopalkin piilottaminen tekstialueelta

Sivun yläreunan toimintopalkin saa piilotettua klikkaamalla oikeassa yläkulmassa olevaa Näytä asetukset -painiketta ja lisäämällä ruksin kohtaan ”Piilota toimintopalkki”. Painikkeet liukuvat tällöin piiloon tekstiruudun yläreunaan.

Piilotetun toimintopalkin saa näkyviin viemällä hiiren osoittimen sivun yläreunan ohuen palkin kohdalle.

Jos haluat, että toimintopalkki jää taas pysyvästi näkyviin, klikkaa Näytä asetukset -painiketta ja poista ruksi kohdasta ”Piilota toimintopalkki”.

3.3. Lukukohdan tallentaminen

Jos haluat, että verkkokirja avautuu seuraavalla lukukerralla automaattisesti samasta kohdasta, mihin edelliskerralla jäit, klikkaa Näytä asetukset -painiketta ja lisää ruksi kohtaan ”Avaa teokset viimeksi auki olleeseen kohtaan”.

4. HAKUTOIMINNOT

Hakutoiminnoilla voit hakea sisältöä teoksesta, joko yhdellä tai useammalla hakusanalla. Haku kohdistuu koko teokseen.

4.1. Hakujen tekeminen

Perushaun hakulaatikko sijaitsee lukunäkymän ylälaidassa.

Kirjoita laatikkoon yksi tai useampia hakusanoja.

Hakemasi sana näkyy hakulaatikon alla kaikissa niissä muodoissa, joissa se esiintyy teoksessa. Lisäksi näkyy, montako kertaa sana esiintyy tietyssä muodossa.

Valitse listalta haluamasi hakusana ja klikkaa sitä. Voit myös itse kirjoittaa hakusanan loppuun ja klikata suurennuslasi-painiketta.

Haku pysy aktiivisena, kunnes suljet haun X-painikkeesta tai teet uuden haun.

4.2. Hakutulosten näkyminen

Haku relevanssin perusteella

Hakutulokset järjestäytyvät lukuruudun vasempaan reunaan sen mukaan, kuinka hyvin tekstikappale vastaa antamiasi hakuehtoja (relevanssi). Hakusana näkyy hakutuloksissa punaisena.

Klikkaamalla hakutulosta siirryt kyseiseen tekstikohtaan. Avatussa kohdassa hakusana näkyy punaisella korostettuna.

Haku dokumenttitasolla

Haku voidaan kohdistaa kokonaiseen dokumenttiin. Tällöin näet karkeammalla tasolla, mistä kohtaa teosta ja miten monta kertaa halusana löytyy. Dokumenttitaso vaihtelee tuotteiden välillä. Esimerkiksi Kiinteistöalan lakikirjassa dokumentti on säädös ja useimmissa verkkokirjoissa se on alaluku.

Tee haku normaalisti ja klikkaa haun tuloksista Dokumentti-välilehteä.

Saat hakutulokset esiin kappaletasolla klikkaamalla dokumentin nimeä. Klikkaamalla tekstikappaletta pääset suoraan kyseiseen kohtaan.

Jos haluat päästä dokumentin alkuun, klikkaa dokumentin nimen perässä olevaa >>-kuvaketta.

4.3. Hakeminen kaikista verkkokirjoista (vain Verkkokirjastossa)

Jos käytössäsi on Verkkokirjasto, voit tehdä sanahaun myös kaikista verkkokirjastoon kuuluvista verkkokirjoista. Tämä onnistuu verkkokirjaston etusivulla; kirjoita HAE KIRJOISTA -kenttään haluamasi sana ja paina suurennuslasin kuvaa.

 • Klikkaamalla hakuosumaa (1) pääset siirtymään verkkokirjan siihen kohtaan, jossa sana esiintyy.
 • Jos hakuosumien alla näkyy Lisää hakutuloksia -painike (2), sitä painamalla saat esiin kaikki hakemasi sanan esiintymät kyseisessä verkkokirjassa.
 • Pääset palaamaan verkkokirjaston etusivulle klikkaamalla Palaa etusivulle -linkkiä (3) hakukentän alapuolella.

5. MUISTILAPUT

Muistilapputoiminnolla voit kiinnittää omia kommenttejasi verkkotuotteen eri kohtiin.

5.1. Muistilapun lisääminen

Lisätäksesi muistilapun maalaa teksti, johon haluat muistilapun kiinnittää, kirjoita muistilappulaatikkoon haluamasi teksti ja klikkaa Tallenna. Lukuruudun yläreunaan tulee muistilapun onnistuneesta lisäämisestä ilmoittava teksti.

5.2. Muistilappujen tarkastelu ja muokkaaminen

Näet tallentamasi muistilaput klikkaamalla sivun oikean yläreunan toimintopalkin Muistilappu-painiketta. Valitse Näytä muistilaput-välilehti.

Muistilaput ja niihin kirjoitetut tekstit näkyvät välilehdellä allekkain. Klikkaamalla muistilapun linkkiä (sininen teksti muistilapputekstin päällä) pääset sillä merkittyyn kohtaan.


Voit myös muokata muistilappuja Muistilaput-välilehdellä. Muokkaustoiminnot tulevat esiin, kun painat muistilapun oikeassa reunassa olevaa sinistä "Muokkaa"-kuvaketta.

 • Voit muokata muistilapun tekstiä kirjoittamalla tekstikenttään ja poistamalla siitä tekstiä. Klikkaa sen jälkeen ”Tallenna”.
 • Jos korjasit jotain väärin ja haluat perua muutokset, klikkaa ”Peru”.
 • Jos haluat poistaa muistilapun, klikkaa muistilapun oikeassa reunassa olevaa sinistä ”Roskakori”-kuvaketta.

5.3. Muistilappujen näkyminen lukutilassa

Tallentamasi muistilaput näkyvät myös itse tekstissä sinisinä Muistilappu-kuvakkeina. Klikkaamalla kuvaketta pääset tarkastelemaan muistilappua ja muokkaamaan sitä.

6. KOROSTUSTOIMINTO

Korostustoiminnon avulla voit korostaa tärkeitä tekstikohtia – samaan tapaan kuin jos merkitsisit tekstejä korostustussilla painettuun kirjaan.

6.1. Korostusten lisääminen

Maalaa sana tai tekstinpätkä hiirellä. Valitse esiin tulevasta ponnahdusikkunasta haluamasi korostusväri. Hiirellä maalaamasi teksti muuttuu valitun väriseksi.

6.2. Korostusten tarkastelu

Voit tarkastella teokseen tekemiäsi korostuksia klikkaamalla Näytä muistilaput -painiketta yläreunan toimintopalkista. Valitse Korostukset-välilehti, jossa tekemäsi korostukset näkyvät allekkain.

Pääset korostettuun kohtaan klikkaamalla sinistä linkkiä korostetun tekstin yläpuolella. Tarvittaessa voit poistaa korostuksen klikkaamalla Roskakori-kuvaketta.

Voit poistaa korostuksen myös klikkaamalla lukuruudussa korostettua tekstiä hiiren vasemmalla painikkeella ja klikkaamalla esiin tulevasta ponnahdusikkunasta Poista korostus -kuvaketta.

7. TULOSTAMINEN

Voit tulostaa teoksen osia pääluku kerrallaan. HUOM! Yksittäisiä alalukuja (alaluvut 2. tasosta eteenpäin) ei voi tulostaa.

Valitse sivun vasemman reunan sisällysluettelosta kohta, jonka haluat tulostaa (1; klikkaa pääluvun otsikkoa). Klikkaa sivun oikean yläreunan toimintopalkin Näytä asetukset -painiketta ja valitse Tulostus-välilehti (2).

Jos haluat tulosteeseen merkinnän teoksen kohdasta ja tulostuspäivämäärästä, lisää ruksi kohtaan ”Näytä teospolku ja päivämäärä”. Lopuksi klikkaa ”Normaali tulostus”(3).

8. ASIAHAKEMISTO (VAIN KIINTEISTÖALAN LAKIKIRJASSA)

Kiinteistöalan lakikirjassa on asiahakemisto, jossa sisältöä voi hakea valmiiksi määriteltyjen asiasanojen perusteella.

Asiahakemiston saa esiin klikkaamalla sivun vasemman yläkulman toimintopalkin Asiahakemisto-painiketta. 

Asiasanaa klikkaamalla avautuvat näytölle lyhyet tekstikappaleet niistä kohdista, joihin kyseinen asiasana viittaa. Klikkaa tekstikappaletta ja pääset suoraan siihen teoksen kohtaan, johon asiasana viittaa.Kysy tuotteistamme tai anna palautetta

* = Pakollinen täytettävä
Viestisi meille: *Nimi: *Sähköposti: *Puhelin: